السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كان نفسي اوي أكل كيكةة بس قولت لازم ان شاء الله أكل الكيكةة من أيدي أنا فقولت اجرب

والحمد لله ربنا ستر وعدت بسلامةة التجربةة بس هي كيكةة عاديةة مش زينتها يعني :d

ولو أخت تقولي ازيينها ازاي يبقي ربنا يباركلها



اليكم الطريقةة


المقادير


4 بيضات

2 فانيليا

4 كوب دقيق

1/2 كيلو لبن


2 ونص كوب سكر ولو حد بيحبها مسكر اوي يذود علي حسب رغبته


نص كوب سمنةة

1 بيكنج باودر



الطريقةة



تجيبي وعاء تحطي فيه 4 كوبيات دقيق وتفضي عليهم كيس البيكنج باودر

وتقلبيهم بحيث البيكنج باودر يختلط بكل الدقيق


تكسري البيض في وعاء غويط كبير يعني وتضربيه مرتين بالمضرب الكهربائي

وبعدين تحطي كيسين الفانيليا وتضربيهم بالمضرب

وبعدين تحطي السمنةة وتضربيهم بالراحة في الاول وبعدين تذيد درجات المضرب


وبعدين تحطي اللبن انا حطيتة شوية بشوية وضربته

وبعدين تحطي السكر وبرضه تفضلي تضربيهم بالمضرب لحد ما تتأكدي ان السكر كله داب وكل الخليط اتمزج كويس


وبعدين تجيبي الدقيق المخلوط بالبيكنج بادور تحطيه شوية بشوية وتضربيهم كويس

بس خلي الضرب باتجاه واحد علشان مش تكلكع


وبعدين جيبي صينيةة حجمها كبير وسيحة معلقةة سمنة فيها وبعدين بدري الصينيةة وحطي الخليط في الصينية كويس

وانتي بتحضري شغلي الفرن بس مش تخلي حرارته عاليةة

وبعدين لما تخلصي حطي الصينية بالفرن بس خليها في الوسط

مش فوق نار الفرن مباشرةة

ويستحسن لو تخلي درجةة الحراةة مش عاليةة

وتابعي الصينييةة لحد ما تلاقي وشها احمر وبقت جميلةة وبألف هنا وشفا


ملحوظةة :



وانتي بتشوفي الصينية مش تخرجيها علشان الهواء لو دخلها الكيكةة مش هتطلع لفوق وتكون عالييةة وهتلاقي حجمها صغنن

وبألف هنا

صحيح كنت هنسي

لما الكيكةة تستوي تطلعيها برة الفرن وأوعي تقطعيها وهي سخنةة

استني لما تتهوي وتبرد

وبعدين قطعيها