السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

تورته جمييييييييييييله
المقادير..


10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه
2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم..
2 كوب دقيق
فانليا..


لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..

تورته جمييييييييييييله

الطريقة


اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول

تورته جمييييييييييييله
ده شكل الصفار بعد الخفق
تورته جمييييييييييييله
و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..
تورته جمييييييييييييله
بعدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره

تورته جمييييييييييييله
و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.
تورته جمييييييييييييله
بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك..

تورته جمييييييييييييله
تورته جمييييييييييييله
و بعدين ابدأ في التزيين...

تورته جمييييييييييييله
استخدمت شرائح خوخ..
كريز اخضر..
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة..
شرائح تفاح..
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..
بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض..

تورته جمييييييييييييله
لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله..
فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله..
تورته جمييييييييييييله


تورته جمييييييييييييله
تورته جمييييييييييييله
تورته جمييييييييييييله
تورته جمييييييييييييله
شكلها بعد التقطيع..
تورته جمييييييييييييله

منقوووووووووووووووول






تورته جمييييييييييييله

j,vji [lddddddddddddgi