اضحك الله سنك اختي رونيا وبارك الله فيك على الشرح لقد سبق لاختك نورا ان شرحت شرحا وافيا وممتازا :p01sdsed22: عن معنى الزبادي بارك الله فيها
واحنا في المغرب عندنا انواع مختلفة من الرائب او زبادي فالنوع الاول مذاقه حلو ويباع في الدكاكين والنوع الثاني رائب جامد شيئ ما ومذاقه حامض
ويباع في المحلبات نوع من اللبن غير جامد ومذاقه ايضا حامض والنوع الاخير يطلق عليه اهل مدينة بركان اسم الجْبَنْ وهذا النوع جامد جدا ويتم تجميده بوضع نوع من العشبة في قماش رقيق ثم تعصر ويقطر مائه في اللبن وبعد مرور بضع ساعات يصبح جامدا وانا لا احب اكله ولااستسيغ طعمه
:p015::p015: تبارك الله عليك اخويا اسد الدين وجزاك الله بخير مين كتبت اختي نورا زبادي فليستا لهديك الوصفة مافهتمش شنو هو الزبادي اما اللبن فواضح او باين بحال الشمس وشكون اخويا اسد الدين لي مايعرفش الرايب اللي كيتباع في المحلبةو بالنسبة للأخت صفاء ، الزبادي هو الرايب !!
الرايب اللي كايتباع في المحلبة !!!
كاس رايب بـ 3 دراهم عرفتيه ؟؟؟او ليتشيريا كي كنسميوها حنيا فالناظور





وبعد كدة بيكرروا ويصنعون منه الزبادي يعني اللبن 


رد مع اقتباس
المفضلات