اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ronya مشاهدة المشاركة




هذا هوا الزبادي يا صفاء
عندنا فى لبنان يطلقون عليه اسم لبن




وهذا حليب طازجة من البقرة وبعد كدة بيكرروا ويصنعون منه الزبادي يعني اللبن



اتمنى ان يكون شرحي واضح

اضحك الله سنك اختي رونيا وبارك الله فيك على الشرح لقد سبق لاختك نورا ان شرحت شرحا وافيا وممتازا :p01sdsed22: عن معنى الزبادي بارك الله فيها

واحنا في المغرب عندنا انواع مختلفة من الرائب او زبادي فالنوع الاول مذاقه حلو ويباع في الدكاكين والنوع الثاني رائب جامد شيئ ما ومذاقه حامض
ويباع في المحلبات نوع من اللبن غير جامد ومذاقه ايضا حامض والنوع الاخير يطلق عليه اهل مدينة بركان اسم الجْبَنْ وهذا النوع جامد جدا ويتم تجميده بوضع نوع من العشبة في قماش رقيق ثم تعصر ويقطر مائه في اللبن وبعد مرور بضع ساعات يصبح جامدا وانا لا احب اكله ولااستسيغ طعمه

و بالنسبة للأخت صفاء ، الزبادي هو الرايب !!
الرايب اللي كايتباع في المحلبة !!!
كاس رايب بـ 3 دراهم عرفتيه ؟؟؟
:p015::p015: تبارك الله عليك اخويا اسد الدين وجزاك الله بخير مين كتبت اختي نورا زبادي فليستا لهديك الوصفة مافهتمش شنو هو الزبادي اما اللبن فواضح او باين بحال الشمس وشكون اخويا اسد الدين لي مايعرفش الرايب اللي كيتباع في المحلبة او ليتشيريا كي كنسميوها حنيا فالناظور