جزاكم الله خيرا حبيبتى " رانيا "على هذه المعلومات القيمه .

أنا بقه هقلكوا طريقة الكشرى , بس بجد بشهادة حماتى وأمى وزوجى إنه أحلى من الجاهز وكثيرا ما يطلبوه منى

لدرجة إن زوجى بيقولى أهو مشروع ينفعك والأولاد بدال الشغل الهندسى دا , تعالى نفتح فى الشارع محل كشرى وعمار وزياد يخدموا ع الزباين دا احنا هنكسب ملاييين

المهم خليكوا معايا وفتحوا عنيكوا وطرطقوا ودانكوا واعملوا اللى هقلكوا عليه بالظبط :

أولا : تسلق المكرونه لمدة 8 دقائق فقط , ثم تصفى وتترك جانبا . أفضل الحجم الصغير والاسباجتى معا .

ثانيا : قومى بتقطيع بصله جوليان صغيرة " حلقات صغيرة " بكميه كبيرة حوالى 7 بصلات ثم إقليها فى الزيت وطلعيها على ورق ماص وضعى عليه قليل من الملح والفلفل الأسود , وخذى كميه حوالى 3 ملاعق طعام وضعيها فى حلة وعليها بعض من الزيت والسمن البلدى وضعى عليها الماء إلى أن يغلى , ثم إغسلى كوب ونصف من العدس بعد تنقيته طبعا وضعيه فى هذا الماء المغلى حوالى نصف ساعه , ثم ضعى عليه 3 أكواب أرز مغسول وضعى خمس أكواب ماء عليهم وملح وفلفل أسود وأغلقى الغطاء جيدا إلى أن يجف الماء بالأرز ثم ضعيه على نار هادئه حتى تمام النضج , وكأنك بتسوى أرز عادى .


ثم قومى بتحمير نصف كيس من الشعريه فى الزيت وقليل من السمن إلى أن يصبح لونها ذهبى , ثم ضعى عليها الماء مع ملح حتى الغليان وإكتمال النضج , ثم صفيها من الماء وضعيها فوق المكرونه المعده فى السابق وضعى عليهما قليل من الملح والفلفل ومن الأفضل أن تضعيهم فى مصفاه ضيقة الثقوب .


بالنسبة للحمص " حمص الشام بالمصرى " تقومى بتنقيته ثم غسله ونقعه مدة حوالى ساعه ونصف ثم صفى الماء المنقوع فيه وضعى عليه ماء آلآخر وكمون وواحدة من الطماطم متوسطة الحجم وفليل من الثوم المقشر بدون فرم حتى يغلى وينضج " وسينضج سريعا ان شاء الله لأنك نقعتيه قبلها " .


وبعد ذلك قومى بفرم قليل من الثوم وضعيه فى السمن حت الاصفرار ثم أضيفى عليه قليل من الخل وهو على النار " مع تهدئة النار وقتها طبعا " ثم ضعى عليه الطماطم المعصورة والمصفاه مع الملح والفلفل والشطه حتى تنضج الصلصه .


تحضير الطبق وتزينه : نقوم بوضع الارز مع العدس أولا ثم نضع عليهم المكرونه بالشعريه ثم نضعى حبيبات حمص الشام ثم البصل المحمر المقرمش وقليل من الصلصه على وجه الطبق للتزيين . وطبق صلصه بجانبه على حسب الرغبه ...


طريقة" الدقه المصرى " افرمى رأس ثوم ثم ضعى عليعا نصف كوب عصير ليمون و3 ملاعق خل وشطه وكمون وملح وماء دافئ , " هذه لفتح الشهيه "

وبالهنا والشفا ...



وبالله عليكم بلغونى بالنتيجه على الفور

ولا تنسونى من صالح دعائكم .

" يا ترى هتدعولى ولا هتدعوا عليه "