يا جماعة ازاى الكلام ده ؟

هما بيقولوا ان يسوعهم اله وأحنا عيسى عليه السلام بالنسبة لنا نبى .
هما بيقولوا على يسوعهم انصلب واحنا عيسى عليه افضل السلام بالنسبة لنا ربنا نجاه منه .
هما بيقولوا ان يسوعهم كان جاى عشان يفديهم من الخطية والكلام الفاضى ده انما احنا عيسى عليه السلام اعتقادنا فيه انه نبى ارسله الله بالتوحيد الخالص والدعوة الى الله وحده .
هما بيقولوا ان يسوعهم انضرب على قفاه واتركل بالشلوت واتبصق فى وجهه واحنا بننزه سيدنا عيسى عليه السلام عن اى فعل مشين بل هو من اولى العزم من الرسل .
هما بيقولوا ان يسوعهم بن زنى واحنا سيدنا عيسى نؤمن انه ولد من اشرف نساء الارض واكملهم على الاطلاق العذراء الصديقة الطاهرة .
هما بيقولوا ان يسوعهم اتجسد واحنا سيدنا عيسى بالنسبة لنا رسول نبى انسان خلقه الله بكلمته ولا يرتفع فوق منزله البشر .
هما بيقولوا ان يسوعهم كان بيشجع الزوانى والعشارين واحنا سيدنا عيسى فى أعتقادنا منزه عن الخطأ ومعصوم منه لانه نبى .
ولو قعدت اقارن من هنا لسنة قدام بين يسوعهم ونبينا عيسى عليه السلام مش هنتهى .

يبقى ازاى بتربطوا بين اللى كتبهم بتتكلم عنه وعن نبى الله عيسى عليه افضل الصلاة والسلام النبى المرسل المؤيد من الله المبلغ لرسالة الله ؟