السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
دي طريقة سهلة جداً لعمل اسكالوب بانيه
لا تأخذ وقت
لا تأخذ مقادير كثيرة
سهلة التحضير
وتجعل اللحم طعمه لذيذ وتغيير من اللحم المسلوق والمطبوخ واللي في الفرن
المقادير:
كما بالصورة
نصف كيلو لحم شرائح بدون دهون
خمس بيضات مخفوقة بالتوابل اللي تحبينها
أربع باكو صغير فيجيتار أو بقسمات متبلة
دقيق أبيض
الطريقة:
أولاً وهذه أهم خطوة
نأخذ شرائح اللحم وندقها بيد الهون أو الشاكوش بداخل كيس نايلون كما في الصورة
بعد ذلك نغمر شريحة اللحم بالدقيق
ثم نغطيها بالبيض المخفوق بالتوابل
ثم نغطيها بالبقسمات المتبل
نرص الشرائح فوق بعضها في طبق ونضعها في الثلاجة ساعة او ساعتين وممكن ثلاث أيام نأخذ منها كلما احتجنا
بعد ذلك نقليها في زيت غزير
نسخن الزيت أولاً بدرجة متوسطة وبعد ذلك نضع الشرائح ثم نخفض النار حتى تنضج جيداً ولا تحترق من الخارج
وبالهنا والشفا :)
وماتنسوش البطاطس المحمرة :)
hs;hg,f fhkdi hsig 'vdrm gulg hs;hg,f














رد مع اقتباس
: (ادْعُ إِلَى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ ) النحل

سواء كانت فى الفرن او مسلوقه او مطبوخه وخلال هذه الايام حاولت ان اكسر هذا العداء وقلت اشترى لحمه واشويها لحد كده حلو اوى ... اشتريت اللحمه وتبلتها فى البصل والملح والفلفل لمده يوم كامل ( الناس نصحتنى بكده علشان التتبيله تخلى اللحمه تستوى على الشوايه بسرعه ) المهم حطيتها فى الشوايه مش فحم كهرباء وعملتها وياريتنى ما عملتها
اصبحت كقطعه من الكاوتشوك بس هى تترمى طبعا لا العبد الفقير اكلها ولسه فى باقى لحمه داخل التتبيله قولت لا يمكن أيأس انا هاكل لحمه يعني هاكل لحمه
قولت ادخلها الفرن تتشوى برضه انا مصمم انها تتشوى ( بعذبها )
المهم دخلتها الفرن وسيبتها تتعذب قصدى تستوى والحمد لله استوت
بس للمره الثانيه على التوالى طلعت شبه الاستيك
وطبعا مجبر لاكلها لانى كنت صايم ومفيش اى حلول تانيه ولسه فاضل لحمه فاعتقد ان انسب حل لعملها انى اعملها زى ما انتى شرحتى والله الموفق وربنا يستر 


المفضلات